Foodie Blogroll

Sunday, May 19, 2013

CARROT AND NUTS MILKSHAKE



CARROT AND NUTS MILKSHAKE

Ingredients
  • 1 Carrot, big (OR 2 small)
  • 1\4 cup Almonds
  • 1\4 cup Cashews
  • 1\2 tin (or adjust with your taste) Milkmaid
  • Few drops Vanilla essence
  • 4 cups Cold milk
Cooking Directions
  1. Peel the carrot and roughly chop them into 1-2 inch pieces.
  2. In a pot take little water and bring it to a rolling boil. Then add chopped carrot and cook for 2-3 minutes. Drain half cooked carrots.
  3. To peel almonds, bring a pot of water to a boil. Add the almonds to the boiling water. After 1 minute remove from heat. Then transfer it into a bowl of cold water. Press each almond between your fingers to slip off skin.
  4. Place cooked carrot, peeled almonds and cashews in the small jar of mixer grinder and crush them. Add little milkmaid and grind to a fine smooth paste.
  5. Transfer this to a blender. Add milk, vanilla essence, remaining milkmaid and blend well.
  6. Serve chilled. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


  • കാരറ്റ് - 1 വലുത് അല്ലെങ്കില്‍ 2 ചെറുത്
  • അണ്ടിപരിപ്പ് - കാല്‍ കപ്പ്‌ 
  • ബദാം - കാല്‍ കപ്പ്‌ 
  • മില്‍ക്ക്മെയ്ഡ് - അര ടിന്‍ (അല്ലെങ്കില്‍ ആവശ്യത്തിനു )
  • വാനില എസ്സെന്‍സ് - 2-3 ഓ തുള്ളി 
  • പാല്‍ - 4 കപ്പ്‌ 


  1. കാരറ്റ് തൊലി കളഞ്ഞു വലിയ കഷ്ണങ്ങളായി മുറിക്കുക. ഒരു പാത്രത്തില്‍ കുറച്ചു വെള്ളം തിളപ്പിച്ച് അതില്‍ കാരറ്റ് ചേര്‍ത്ത് 2-3 ഓ മിനിറ്റ് വേവിക്കുക. വെള്ളം ഊറ്റികളഞ്ഞു മാറ്റി വെക്കുക.
  2. ബദാം തിളയ്ക്കുന്ന വെള്ളത്തില്‍ ഒരു മിനിറ്റ് വെച്ച് ശേഷം തണുത്ത വെള്ളത്തിലേക്ക് മാറ്റി തൊലി കളയുക.
  3. മിക്സിയുടെ ചെറിയ ജാറില്‍ കാരറ്റ്, അണ്ടിപരിപ്പ്, ബദാം എന്നിവ അരക്കുക. കുറച്ചു മില്‍ക്ക്  മെയ്ഡ് ചേര്‍ത്ത് നല്ല പേസ്റ്റ് പോലെ അരക്കുക.
  4. ഇത് മിക്സിയുടെ വലിയ ജാറിലേക്ക് മാറ്റി പാലും ബാകിയുള്ള മില്‍ക്ക് മെയ്ഡ്, വാനില എസ്സെന്സും ചേര്‍ത്ത് നന്നായി അടിച്ചെടുക്കുക.
  5. തണുപ്പിച്ച് ഉപയോഗിക്കാം