Foodie Blogroll

Wednesday, May 22, 2013

BANANA BREAD



BANANA BREAD

Ingredients
  • 500g (4-5) Ripe banana (Chiquita)
  • 120 g Butter, softened
  • 85 g Sugar ( 1\3 cup + 1 tbsp)
  • 85 g Brown sugar
  • 2 Large eggs
  • 2 tbsp Milkmaid
  • 225 g ( 2 cups) Self raising flour
  • 65 g Walnut, chopped
  • 70 g Chocolate chips
Cooking Directions
  1. Preheat the oven to 180° C.
  2. Mash the bananas.
  3. Beat the butter and both sugars with an electric beater, on medium speed until fluffy.
  4. Then slow down the speed and slowly add in eggs.
  5. Add mashed bananas.
  6. Slowly add in flour and milkmaid.
  7. Then add in chocolate chips and finally the walnuts.
  8. Switch off the blender and using a spatula give it one final quick mix by hand.
  9. Transfer to greased bread mold or loaf tin.
  10. Bake for 55 - 60 minutes.
  11. Check by piercing with skewer, it should come out dry.
  12. Remove from oven, allow to cool completely before serving. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  • പഴുത്തപഴം (ചിക്കൂട്ട) - 500 g (4-5)
  • വെണ്ണ - 120 g
  • പഞ്ചസാര -   85 g
  • ബ്രൌണ്‍ ഷുഗര്‍ - 85 g
  • മുട്ട, വലുത് - 2
  • മില്‍ക്ക് മെയ്ഡ് - 2 tbsp
  • സെല്‍ഫ് റൈസിംഗ് ഫ്ലൌര്‍ - 225 g ( 2 cups)
  • വാല്‍നട്ട് - 65 g
  • ചോക്ലേറ്റ് ചിപ്സ് - 70 g
  1. ഓവന്‍ 180° C. ല്‍ ചൂടാക്കിയിടുക.
  2. പഴം ഒരു തവി കൊണ്ട് നന്നായി ഉടക്കുക.
  3. വെണ്ണയും രണ്ടു പഞ്ചസാരയും എഗ്ഗ് ബീറ്റര്‍ കൊണ്ട് നന്നായി അടിച്ചു മയം വരുത്തുക.
  4. പിന്നീട് സ്പീഡ് കുറച്ചു മുട്ട ഓരോന്നായി ചേര്‍ത്ത് അടിക്കുക.
  5. ഇനി ഈ മിശ്രിതത്തില്‍ ഉടച്ചു വെച്ചിരിക്കുന്ന പഴവും മൈദയും ചേര്‍ത്ത് മെല്ലെ ചേര്‍ത്ത് യോജിപ്പിക്കുക.
  6. മില്‍ക്ക് മെയ്ഡ്, ചോക്ലേറ്റ് ചിപ്സ്, വാല്‍നട്ട് എന്നിവ ചേര്‍ത്ത് യോപ്പിക്കുക.
  7. ബീടര്‍ ഓഫ്‌ ആകിയതിനു ശേഷം ഒരു റബ്ബര്‍ സ്പാടുല കൊണ്ട് ഒന്ന് കൂടി ഇളക്കി യോജിപ്പിക്കുക.
  8. ഇത് മയം പുരട്ടിയ ബ്രെഡ്‌ ടിനിലെക് മാറ്റി 55-60 മിന്റ്റ് ബേക്ക് ചെയ്യുക.

No comments:

Post a Comment